ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Αθανάσιος Σιώζος εισήχθη πρώτος το 1995 (με πανελλήνιες εξετάσεις) στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το 2001 πήρε το πτυχίο της Ιατρικής και ξεκίνησε το 2002 την ειδικότητα της Μαιευτικής Γυναικολογίας στη Μεγάλη Βρετανία όπου παρέμεινε επί δεκαετία. Στο διάστημα αυτό είχε την ευκαιρία να εκπαιδευτεί δίπλα σε σπουδαίους καθηγητές και ήρθε σε επαφή με τις νεότερες εξελίξεις στη Μαιευτική Γυναικολογία συμμετέχοντας  σε πάνω από 50 εκπαιδευτικά σεμινάρια σε όλο το φάσμα της ειδικότητας.

Έγινε επίσημο μέλος του Βασιλικού Κολεγίου των Μαιευτήρων και Γυναικολόγων της Μεγάλης Βρετανίας (Member of the Royal College of Obstetricians and Gynaecologists – MRCOG) το 2007. Μέλη του Κολεγίου γίνονται γυναικολόγοι μετά από διπλές γραπτές και προφορικές εξετάσεις.

Μετά το τέλος της κύριας ειδικότητας, ασχολήθηκε για ένα έτος αποκλειστικά με την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας και τις μεθόδους εξωσωματικής γονιμοποίησης στο διεθνούς φήμης νοσοκομείο του Λονδίνου Guy’s & St.Thomas’ Hospital δίπλα στους διάσημους ειδικούς της αναπαραγωγής Yacoub Khalaf και Tarek El Toukhy. Ως αποτέλεσμα αυτής της εξειδίκευσης,  του απονεμήθηκε από το Βασιλικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων το αναγνωρισμένο δίπλωμα πλήρους εκπαίδευσης στην Υπογονιμότητα και την Αναπαραγωγική Ενδοκρινολογία. ATSM infertility

Επιπλέον εξειδικεύθηκε σε όλο το φάσμα των μαιευτικών υπερηχογραφημάτων υπό την εποπτεία του ‘πατέρα’ της σύγχρονης εμβρυομητρικής ιατρικής Καθηγητή Κύπρου Νικολαΐδη στο νοσοκομείο King’s College Hospital στο Λονδίνο και στο Fetal Medicine Foundation (FMF). Μετά την εξειδίκευση αυτή, πιστοποιήθηκε από το FMF για τη διενέργεια μαιευτικών υπερηχογραφημάτων. 

Μετά από εξειδικευμένη εκπαίδευση στο νοσοκομείο Hinchingbrooke Hospital, του απονεμήθηκε από το Βασιλικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων το αναγνωρισμένο δίπλωμα πλήρους εκπαίδευσης στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική. ATSM laparoscopy

To 2012 εξειδικεύθηκε περαιτέρω στα γυναικολογικά υπερηχογραφήματα (και ειδικά στο τρισδιάστατο υπερηχογράφημα ή 3D υπέρηχο) υπό την επίβλεψη ενός από τους μεγαλύτερους ειδικούς στον κόσμο στην υπερηχογραφία, του Davor Jurkovic, στο University College London Hospital στο Λονδίνο.

Έχει επίσης πιστοποιηθεί για τη διενέργεια κολποσκόπησης από την Ελληνική Εταιρεία Παθολογίας Τραχήλου και Κολποσκόπησης μετά από εξετάσεις.

Εγκαινίασε το ιδιωτικό του ιατρείο στην πόλη που μεγάλωσε, την Κοζάνη, τον Φεβρουάριο του 2013.

Από το 2020 είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος στην ιστοσελίδα http://www.gonimotita.gr και στο περιοδικό Go, που στοχεύουν στην ενημέρωση των υπογόνιμων ζευγαριών.