ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Ταξίδια με αυτοκίνητο
Θα πρέπει να γίνονται συχνά στάσεις (τουλάχιστον κάθε 90 λεπτά) για να ξεκουράζεται η γυναίκα και να ξεμουδιάζει. Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό η έγκυος να φορά τη ζώνη ασφαλείας με τέτοιο τρόπο, ώστε η οριζόντια λωρίδα να τοποθετείται χαμηλότερα από την κοιλιά και η διαγώνια λωρίδα να τοποθετείται ανάμεσα στους μαστούς.

Ταξίδια με αεροπλάνο
Οι πτήσεις θεωρούνται ασφαλείς σε εγκυμοσύνες χωρίς επιπλοκές. Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη αερομεταφοράς εγκύου πάνω από 26 εβδομάδες της κύησης για την αποφυγή τυχόν πρόωρου τοκετού εν πτήσει. Καλό είναι η έγκυος να σηκώνεται και να περπατά για λίγο κάθε 45 λεπτά κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Τόσο για τα ταξίδια με αυτοκίνητο, όσο και για τα ταξίδια με τρένο ή με πλοίο ή με αεροπλάνο, είναι καλό η έγκυος να κάνει ασκήσεις με τα πόδια της (όπως όταν πατάμε πηδάλια αυτοκινήτου με τα δύο πόδια εναλλάξ ή όπως όταν κάνουμε ποδήλατο). Οι ασκήσεις αυτές για 10 λεπτά κάθε 1 ώρα περίπου, βοηθούν στην αποφυγή της εν τω βάθει φλεβικής θρόμβωσης στα κάτω άκρα.

Επίσης είναι σημαντικό η έγκυος να είναι καλά ενυδατωμένη με νερό ή χυμούς.